Nieuws
installatie oplaadstation Elektrische voertuigen

Installatie Laadpalen Versnelt Groene Revolutie bij Das Koerier

We hebben in 2020 een plan gemaakt om Das Koerier een groenere en milieu bewustere toekomst te bieden (waaronder de installatie van laadpalen). In 2020 is Das Koerier voor enkele klanten gestart met het gebruik van HVO100 diesel. Deze diesel is gemaakt van plantaardige restmaterialen en is hierdoor een fossielvrije brandstof. In 2021 is besloten om verder te vergroenen en ons logistieke bedrijfspand te voorzien van 975 zonnepanelen.

Begin 2022 was het gehele plan gerealiseerd en het pand voorzien van eigen stroom inclusief een eigen trafohuis. Uiteraard was de installatie van laadpalen ook een onderdeel van het plan om duurzamer te gaan werken. Een belangrijk onderdeel van dit groene initiatief was het installeren van 12 oplaadpalen. Deze strategisch geplaatste laadstations zijn niet alleen essentieel voor het ondersteunen van onze overgang naar elektrisch vervoer, maar markeren ook onze toewijding aan een duurzamere operationele workflow. Het opladen van onze elektrische bedrijfswagens is hierdoor niet alleen mogelijk gemaakt, maar ook geoptimaliseerd voor maximale efficiëntie en minimale downtime.

Onze spoedkoeriers en overig personeel profiteren dagelijks van deze faciliteiten. Ze kunnen hun elektrische voertuigen snel en gemakkelijk bijladen, wat essentieel is voor het behouden van onze operationele snelheid en betrouwbaarheid. Dit systeem stelt ons in staat de voertuigen tussen de leveringen door efficiënt op te laden, waardoor onze koeriers altijd klaar zijn voor de volgende rit.

Met de firma Cube Charging uit Eindhoven hebben we de installatie van laadpalen ook geschikt gemaakt voor laden van andere voertuigen. De elektrische voertuigen van klanten en personeel kunnen snel en gemakkelijk worden bijgeladen met een eigen oplaadpas. Voor 2024 zullen er enkele openbare laadpalen worden geïnstalleerd voor bezoekers van bedrijven op bedrijventerrein Habraken.

 

Door een overschot aan stroom en relatief laag gebruik van gas is de volgende stap ook al weer gemaakt. In de zomer van 2024 zal het pand van Das Koerier worden afgesloten van gas en hiermee geheel CO2 neutraal zijn.

 

Samen op weg naar een milieu vriendelijke toekomst.

 

Das Koerier, das groen geregeld 😊

Nieuws

14/10/2024
Transport
Transport in Eindhoven. Betrouwbare Oplossingen met Das Koerier
29/08/2024
Wagenpark
Nieuwe Scania P250 Bakwagens voor Das Koerier
13/08/2024
Transport
Uw Betrouwbare Logistieke Dienstverlener voor Professioneel Transport
09/08/2024
Wagenpark
Nieuw bij Das Koerier; Kooi-aap transport
07/08/2024
Transport
Efficiënte Pallet Transport: De Transportdienst van Das Koerier
06/08/2024
Pallet distributie
Tijdelijke Opslag bij Das Koerier. De Ultieme Pallet Distributie Oplossing